Veilig Sportklimaat

Veilig sportklimaat

T.I.O.S. Terheijden vindt het belangrijk om signalen op te kunnen sporen op het gebied van ongewenste omgangsvormen (die bijvoorbeeld kunnen leiden tot seksuele intimidatie of misbruik), pestgedrag en/of discriminatie. Een situatie waar we geen van allen aan willen denken, of in willen geraken, maar helaas komt het in de sport nog regelmatig voor.

Ons streven is om dit te voorkomen (preventief beleid), maar dit is makkelijker gezegd dan gedaan. We willen er zorg voor dragen dat onze leden zich veilig kunnen voelen bij onze vereniging, zodat zij lekker kunnen sporten. Een veilig sportklimaat dus. Hiervoor hebben wij binnen onze vereniging een aantal omgangsregels opgesteld die voor alle leden gelden. Daarnaast hebben wij ook gedragsregels voor onze jeugd(bege)leiders en -trainers opgesteld, zij gaan immers om met de meest kwetsbaren, onze jeugdleden. Deze regels hebben wij zowel naar onze jeugdleden en hun ouders, alsook naar onze seniorleden gecommuniceerd. Tevens zijn onze jeugdleiders en -trainers in het bezit van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Indien er wel onprettige of onveilige situaties ontstaan en deze onderling niet zijn op te lossen, dan kun je terecht bij onze vertrouwenspersoon, Jan-Martijn van Elburg (06- 24 26 19 90). Tevens is er door de NTTB een onafhankelijke vertrouwenspersoon aangesteld in de persoon van Liesbeth van der Meer. Liesbeth is bereikbaar via telefoonnummer: 06- 36 12 14 87 en via email: vertrouwenscontactpersoon@tafeltennis.nl. Je kunt ook naar het meldpunt van NOC*NSF bellen. Dit nummer is 24 uur per dag bereikbaar: 0900 – 202 55 90 (€ 0,10 p.m.)

Voor meer informatie over Liesbeth, zie https://www.nttb.nl/kenniscentrum/vertrouwenscontactpersoon/

vsk2