Paralympisch kampioen Kelly van Zon speelt demonstratiewedstrijd tijdens Basisscholen Tafeltenniskampioenschap op 14 januari in De Cour.

Maar liefst 30 kinderen van de basisschoolgroepen 6,7 en 8 uit Terheijden en Wagenberg hebben zich aangemeld om op zondag 14 januari het eerste jeugdtafeltenniskampioenschap van Terheijden en Wagenberg te spelen.

Wij als organiserende tafeltennisvereniging TIOS Terheijden zijn bijzonder blij met deze hoge opkomst. We gaan er alles aan doen om er een zeer leuke en sportieve dag van te maken.

Het toernooi start om 9.30 uur en vanaf 9 uur is de zaal geopend. De kinderen worden in een poule ingedeeld, zodat iedereen lekker veel wedstrijdjes kan spelen. Halverwege de middag verwachten we de winnaar(s) bekend te kunnen maken. Echter voor deze dag geldt dat meedoen en een sportief voldaan gevoel, belangrijker is dan winnen.

Nadat de finale gespeeld is zal er een demonstratiewedstrijd gespeeld worden en hiervoor hebben we twee echte toppers kunnen strikken. Kelly van Zon komt 14 januari naar De Cour. Kelly van Zon heeft zowel in 2012 als in 2016 goud behaald op de Paralympische spelen, de Olympische spelen voor mensen met een beperking. Na haar topprestaties in Londen en Rio speelt zij nu in Terheijden in de Cour. Ze speelt tegen topspeler Mathieu Verdeyen, onze Terheijdense kampioen.

kelly

TIOS Terheijden vindt het belangrijk dat mensen met een beperking ook gewoon mee kunnen tafeltennissen. Om deze reden zijn we bijzonder trots dat Kelly naar ons toekomt.

Uiteraard zijn de wedstrijden voor iedereen te bezoeken en rekenen we op veel publiek. We zullen ook een tafel opstellen waar vrij gespeeld kan worden, zodat iedereen kennis kan maken met tafeltennis. Dus kom om op zondag 14 januari naar de Cour (Markstraat 6) om aan te moedigen en kennis te maken met de tafeltennissport.