Geslaagd tafeltennistournooi voor de basisscholen uit Terheijden en Wagenberg.

Tafeltennisvereniging TIOS uit Terheijden organiseerde zondag 19 januari voor de 2e keer een tafeltennistournooi voor basisschoolleerlingen uit Terheijden en Wagenberg. Vijftien kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 streden in De Cour van tien tot vijf uur om de grootste beker en de scholenwisseltrofee.

Voor dit toernooi worden de leerlingen van de basisscholen van Terheijden, De Zeggewijzer, De Zonzeel en De Windhoek en de leerlingen van De Elzenhof uit Wagenberg uitgenodigd. Er waren vijftien inschrijvingen, acht van De Zeggewijzer, twee van De Windhoek en vier van De Elzenhof, van de Spreekhoorn uit Breda kwam ook een inschrijving van een kind dat daar op school gaat maar in Terheijden woont.

Het toernooi dat om de twee jaar georganiseerd wordt is bedoeld om kinderen op een uitdagende manier kennis te laten maken met tafeltennis als sport. Daar waar er twee jaar geleden 25 inschrijvingen waren is de teller deze keer bij 15 blijven staan. Voor de deelnemers geen reden om niet een dag sportief bezig te zijn.

Om dit toernooi mogelijk te maken ondersteunde de gemeente Drimmelen met een Samen aan de Slag cheque van € 445. Deze cheque werd halverwege het toernooi door wethouder Harry Bakker en coördinator Dorpsgericht werken Lian Lambrechts uitgereikt aan de organisatie van het toernooi.

In de voormiddag zag je kinderen die nog een beetje onwennig achter de tafel stonden. Gaandeweg het toernooi toen iedereen een beetje op zijn of haar eigen niveau tegenstand kreeg werden de partijen mooier en spannender. Duidelijk was te zien dat sommige kinderen al wel eerder achter een tafeltennistafel hadden gestaan, andere kinderen verraste door hoe verder ze in het toernooi kwamen hoe beter ze gingen spelen. Op het eind van de dag, moest de finale gespeeld worden, Deze werd gewonnen door Luc met op de tweede plaats Freek, Joost werd derde. Met een veel groter deelnemersaantal van De Zeggewijzer kon hun de scholenwisselbeker niet ontgaan en gaat voor de opkomende twee jaar weer naar De Zeggewijzer.